Belaire Rose uit de Provence

Er wordt gezegd dat dit de mooiste rosé van Frankrijk is en dat is niet voor niets. De fles heeft ook een luxe uitstraling door het zwarte folie met dieproze accenten. Deze delicate mousserende wijn is geteeld en geproduceerd in de zonovergoten Provence-Alpes-Côte d'Azur van Zuid-Frankrijk; de thuisbasis van 's werelds beste rose wijnen en de bekende steden van de Franse Rivièra zoals Nice, Monaco, Saint Tropez en Marseille.

De producenten van deze wijn zijn de vijfde en zesde generatie vader en zoon wijnmakers van de Piffaut familie wiens maison al bestaat sinds 1898.

Een prachtmix van Syrah, Grenache en Cinsault druiven

De Belaire Sparkling is een mix van 90% Syrah, 5% Grenache en 5% Cinsault en dat zijn de drie favoriete druiven van de regio. Elk van deze druiven levert zijn unieke bijdrage. Grenache geeft de wijn body, warmte en hints mee van bramen en zwarte bessen. Cinsault voegt hier aromatische kersenbloesems aan toe, finesse en een soepele textuur. De Syrah zorgt op zijn beurt voor de prachtige kleur van de Belaire, rond het geheel af en geeft nog wat geroosterde tonen mee.

Deze mousserende wijn is geproduceerd volgens de Charmat fermentatiemethode, in Frankrijk cuve close genoemd, en vult hiermee het gat tussen de duurdere rosé champagnes en de goedkopere Cava en Prosecco merken.

De wijn heeft zes maanden gerijpt in stalen tanks om zo een frisse fruitige smaak te bereiken met een zacht mondgevoel en grote doordrinkbaarheid. Door toevoeging van een 100% Syrah dosage wordt een rijke, levendig roze kleur verkregen die zich mooi onderscheid van andere rosés.

Proefnotities bij de Belaire Rare Rosé

Elegant boeket van rijk rood fruit en de elegante smaak van aardbeien en zwarte bessen. Erg fruitig in de mond met een fijn zoetje (25 gram per liter). Heerlijk mondgevoel door de fijne delicate belletjes en elegante finish.

Serveer deze mooi mousserende rosé op een temperatuur rond de 6 °C voor een optimale smaakbeleving. Heerlijk als aperitief, maar ook geschikt voor bij het diner en zelfs als ingrediënt voor een sprankelende cocktail.

Belaire Rosé bestellen »

Clubs, feesten en bedrijven

Grote afnames worden beloond. Mail ons voor een offerte.

Veilig en snel verzonden

Verzekerd verzonden in speciale 'breukvrije' verpakking (*)

Veilig & vertrouwd

Je betaling vindt plaats in een veilige omgeving.